Meniu Uždaryti

„KLAIPĖDOS DUONOS“ ISTORIJA

Auklėtojos Gintarės Maziliauskytės ugdytiniai lankėsi UAB „Klaipėdos duona“, kur sužinojo, kaip saugomos ir puoselėjamos lietuviškos duonos kepimo tradicijos. Prieš daugiau nei keturis dešimtmečius įmonės technologų įdiegtas ir ištobulintas duonos kepimo procesas šiandien nedaug tepakito. Naudojantis senolių patikrinta tradicine duonos tešlos ruošimo technologija gamyba trunka apie 24 val., todėl natūraliai rauginta originalios receptūros duona yra itin malonaus skonio. Tuo galėjo įsitikinti ir vaikai ragaudami ne tik duonos, bet ir įvairių konditerijos gaminių. Šiuo metu bendrovėje kepama apie 180 rūšių kepinių: 30 rūšių duonos, 80 įvairių duonos, pyrago, konditerijos gaminių.

   Vaikai šią ekskursiją pavadino viena įdomiausių, nes pasisėmė naujų žinių, išgirdo įdomių faktų, pamatė ir paragavo ne vieną duonos gaminį.

Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą