Meniu Uždaryti

ETNINĖS KULTŪROS UGDYMAS VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJŲ KLUBE

Šis
Mažosios Lietuvos kulinarinis receptas – iš Gargždų krašto Priekulės muziejaus
filialo fondų. Pirmiausiai mokiniai lietuvių kalbos pamokose, susipažinę su
gotiškuoju šriftu, mokėsi transliteruoti tekstus. Tik tada jie galėjo iškepti
gelsvą ir purų razinkų pyragą!


RAZINKŲ
PYRAGAS

Produktai:

1
puodukas cukraus,

1
šaukštas sviesto,

1
kiaušinis,

2
šaukštukai citrinų esencijos (galima keisti į 2 smulkiai nutarkuotų citrinų
žieveles),

2,5
puoduko miltų,

2,5
šaukštuko backpulverio (kepimo
miltelių),
1 puodukas razinkų,

0,5
litro pieno.

Darbo eiga:

1. Cukrų ištrinti su sviestu ir įmaišyti
kiaušinį.

2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.

3.
Į dubenį su ištrintu cukrumi pilti truputį pieno ir įsijoti šiek tiek
miltų. Gerai išmaišyti. Viską daryti
taip pat, kol bus išmaišyti visi miltai ir pienas. Tešla turi būti grietinės
tirštumo
.
4. Citrinas labai gerai
nuplauti, nusausinti.

5.
Atsargiai nutarkuoti citrinų žievelę (neliečiant baltosios dalies – ji karti),
arba pilti citrinų esencijos.

6.
Nutarkuotą žievelę įmaišyti į tešlą.

7.
Razinkas suberti į tešlą. Išmaišyti.

8.
Kepimo blėką (skardą) ištiesti taukuota
popiera (kepimo popieriumi) ir supilti tešlą. 9.
Orkaitę įkaitinti iki 180o C
ir pyragą kepti 1 valandą.

Galerija

ETNINĖS KULTŪROS UGDYMAS VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJŲ KLUBE
ETNINĖS KULTŪROS UGDYMAS VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJŲ KLUBE
ETNINĖS KULTŪROS UGDYMAS VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJŲ KLUBE
ETNINĖS KULTŪROS UGDYMAS VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJŲ KLUBE

Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą